Isnin, 16 Mac 2009

sekerat hari ni..



Alhamdulillah.. tertekan sungguh saya hari ini.. xdela sungguh sangat.. aish.. xbaek xbaek.. merungut noo.. Astaghfirullahalazim. erm.. ntah la.. tetiba rasa nak luah kat sini.. layan je la ek… maaf..

Tertekan la konon.. nak habaq mai..Astaghfirullahalazim.
Awal pagi.. ada keroje yg membuatkan saya rasa di tekan tekan sampai rasa naik loya. Astaghfirullahalazim. Sampai termimpi-mimpi… merangka lesson plan dalam tido.. zahirnya Nampak lena.. padahal.. batinnya.. segala macam planning dok nak selesai tp tak selesai selesai. Itulah dunia. Makin dikejar. Makin lari. Status seorang sahabat saya berbunyi begini: “assgmnt never end”.huhu. parah bebeno bunyinye iya? Kesian.. Astghfirullahalazim. Tu la Atikah, ingat! Jangan tertipu dgn keroje yg banyak.. ada bnyk keja pon ujian. Kurang keje pon ujian. Xdak keje pon ujian. Pendek kata semua ujianlah.. nak tgok samada kamu tu.. tahap mn imannya?.. ngerti? Astghfirullahalazim.
Kelas pertama pada hari ini.. kelas kimia. Hmm.. ini satu hal.. apa terjadi xbole la cerita.. Cuma nak share kat sini untuk kita amek pengajarannya. So, pengajarannya.. timbulkanlah rasa tnggungjawab kepda ahli kumpulan demi kemajuan diri sendiri dan kumpulan tersebut. Apa yang penting?! Kerjasama…. Ha! Tau pon kan.. betul la ek.. nak seribu daya.. xnak seribu dalih. Jangan lah suka betol mmberi alasan. Kerana disitu terdapat penilaian tentang siapa kamu sebenarnya.. Astaghfirullahalazim. Sifat malu tu penting. Kalau xdak sifat malu.. buat salah pon rasa tak bersalah. Macam mana tu?.. Hmm.. memang parah tu. Astaghfirullahalazim.
Tengahari.. nak daftar kursus untuk sem depan.. ada satu lagi tersangkut. Agaknya kursus tu dah penuh. Penuh xpenuh kena ambil jugak kursus tu untuk sem depan.. kursus apa? Kursus kimia perindustrian.. hmm.. tertanya-tanya jugak.. kenapa kena ambil perindustrian walhal sy bidang pendidikan. Tp, xpe.. jgn bnyak dok pertikai atikah!. Terimalah seadanya syarat tersebut. Pasti ada hikmahnya. Allahuakbar!. Astgahfirullahalazim.
Tengahari lagi.. di tempat yang dok dftr kursus. Rasanya ada janji dengan kawan. Tp, kenapa dia xmuncul2. Ada kelas kot.. xjugak.. sebab semalam dah setuju sama setuju. Try telefon.. xdiangkat. Hmm.. rupa2nya..Alhamdulillah. abaikan. Astghfirullahalazim..
Tengahari lagi.. dan lagi.. erm, masuk bilik.. roommate kata, “tikah, sory, aku tak bole tolong hantarkan sebab kad merit ko belom dicop kolej.” – “Erm.. o.yeke?..hm.. its ok… “ so,. Buat apa lagi. bergerak la ke office kolej untuk copkan kad merit. Well.. well.. well.. kekeliruan dalam pentadbiran. Xfaham.. mmg xfaham. Org laen bole.. sy xbole.. kenapa?.. hmm.. ketidakadilan berlaku!.. hmm.. dah tunjuk bukti still xterima.. xpe.. xpe.. saya ada kabel atasan kepada atasan!. Insyaallah pasti dapat. Sapa? Sapa lagi Allah Ya Rahman Ya Rahim. If tak dapat.. mcmn?.. xpe..Alhamdulillah. Dia tahu Yang Terbaik buat kamu Atikah. Allahukabar!. Astaghfirullahalazim.
Lagi.. hmm.. lagi apanye?.. dah la.. dah azan.. jom solat zohor.. Astaghfirullahalazim..


p/s: sekerat =1/2 atau setengah atau half. Tau kan?.. hmm.. kalu xpaham jugak.. juz abaikan ye. Senang cerita!. Astaghfirullahalazim.

2 ulasan:

Aisyah Humairah berkata...

Assalamu'alaikum sahabatku yang disayangi....

^-^ Alhamdulillah.... ucapan Astaghfirullahhal'azim sentiasa melekat dibibir... tetapi apa yang kita hadapi dalam hidup ini adalah tarbiah dari Allah.. kita lemah wahai sahabatku.... bila ujian datang melanda, itu tanda Allah nak kita tambah bekalan kita sebelum kita bertemunya....

hawa mahabbah berkata...

Alhamdulillah. Syukron... =) La hau la wala quata illa billah..

Related Posts with Thumbnails